nieuws

04 nov 2001, 00:12

‘Volksvermaken’ deelt zaterdagmiddag 3 november voederbieten uit aan Groningse jeugd

De Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken te Groningen zal op zaterdagmiddag 3 november as. een grote partij voederbieten uitdelen aan de Groninger jeugd. Dit in verband met Sint Martinus.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Van de bieten kunnen de kinderen een lampion snijden om er tijdens Sint Martinus mee langs de deuren te kunnen gaan. Volksvermaken heeft aan deze voederbieten-uitdeling een wedstrijd verbonden. De mooiste lampionnen die van voederbieten gemaakt zijn, zullen op vrijdag 9 november met een prijs beloond worden.
Op zaterdagmiddag 3 november tussen twee uur en vier uur kan de Groninger schooljeugd op de Grote Markt te Groningen gratis een voederbiet komen halen. Van deze voederbiet kunnen ze een lampion snijden, waarmee ze ter gelegenheid van Sint Martinus langs de deuren kunnen gaan. De Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken te Groningen heeft honderden rode voederbieten besteld om deze te kunnen uitdelen. De bieten worden per boerenkar aangevoerd en zullen op de Grote Markt ZZ voor Hotel De Doelen te krijgen zijn. De bietenuitdeling gaat door zolang de voorraad strekt. Het is raadzaam zelf een stevige zak of tas voor het vervoer van de biet mee te nemen. Volksvermaken heeft dit jaar weer een folder laten maken met aanwijzingen voor de jeugd om van de voederbiet een lampion te maken. Ook zijn teksten van verschillende Sint Martinusliedjes opgenomen en wordt de geschiedenis van de heilige Martinus in het kort verteld. De folders kunnen tijdens de uitdeling meegenomen worden. Informatie en aanwijzingen zullen tegen die tijd ook op de website van Volksvermaken te vinden zijn: www.feestinstad.nl
Aan de voederbieten-uitdeling heeft Volksvermaken ook een wedstrijd verbonden. Wie op vrijdag 9 november zijn voederbiet-lampion ter keuring aanbiedt, maakt kans op een van de prijzen, die Volksvermaken ter beschikking stelt voor de mooiste lampion. Bovendien is er voor iedere deelnemer aan deze wedstrijd een Sint Martinus-surprise. Er zijn twee leeftijdscategorieën: T/m 8 jaar en van 9 t/m 12 jaar. De keuring van de voederbiet-lampions vindt op die dag plaats tussen halfvijf en vijf uur, op dezelfde plek, waar ook de bieten worden uitgedeeld. De kinderen wordt gevraagd de lampions van naam, adres en leeftijd te voorzien. De prijsuitreiking vindt aansluitend om halfzes plaats. De kinderen kunnen de lampions daarna weer mee naar huis nemen.