nieuws

11 nov 2008, 15:03

Voetbalvrouwen FC Groningen lanceren tassenlijn

De voetbalvrouwen van de spelers van FC Groningen lanceren een eigen tassenlijn. De tassen worden door de spelersvrouwen zelf ontworpen. Dat maakte Jerry Luyke van tassenimporteur en -exporteur Paré in Tynaarlo dinsdag bekend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bij het bedrijf heeft ook model Kim Feenstra een eigen tassenlijn. De vrouw van trainer Ron Jans, Marjo, nam het initiatief voor de tassencollectie. Het achterliggende idee is dat de vrouwen een sterker team vormen, wat een positief effect moet hebben op de sfeer tussen de spelers. "De spelersvrouwen leren elkaar op een heel andere manier kennen en dat vergroot de saamhorigheid. Het is ontzettend leuk om te zien hoe gemotiveerd alle dames hiermee aan de slag zijn gegaan”, aldus Marjo Jans.

Aanstaande vrijdag slaan de dames onder begeleiding van professionele stylistes in Tynaarlo aan het ontwerpen. "Ik ben al een keer langs geweest in het stadion om uit te leggen hoe het proces in zijn werk gaat: moodboards maken, logo’s ontwerpen, materialen kiezen, noem maar op”, aldus Luyke. "Vrijdag worden de dames in vier teams verdeeld en moeten ze aan het einde van de dag hun ontwerpen verdedigen. Daarna worden drie van de vier tassen gekozen. Die zullen volgend jaar in beperkte oplage verkrijgbaar zijn.”

De tassen zullen worden geproduceerd in China. Ze zijn bedoeld voor de wintercollectie van 2009, die in september dat jaar gelanceerd wordt.