nieuws

07 jul 2010, 10:10

Voetbalgekte compleet na overwinning Uruguay; politie meldt slechts drie incidenten

De voetbalmanie was compleet, gisteravond in de Groninger binnenstad. Enkele tienduizenden oranjefans zagen vanuit afgeladen cafés in de stad hoe Oranje met 3-2 won van Uruguay. Volgens een politiewoordvoerder overheerste de gezelligheid. Sterker nog: in de hele provincie deden zich slechts drie incidenten voor.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De avond en nacht zijn dan ook ‘heel, heel rustig’ verlopen, aldus een zegsman van de politie. In de stad Groningen werd aan man aangehouden nadat hij vernielingen had gepleegd in een horecagelegenheid, in Veendam werd een agressieve wildplasser opgepakt en een man is aangehouden wegens belediging omdat hij een politieman een biertje in het gezicht had gegooid.

Vooral op de Grote Markt, het Zuiderdiep, in de Ellebogen en op het Poeleplein was het druk met duizenden uitgelaten en in het oranje uitgedoste fans.

Overigens is het nog steeds niet bekend of de finale aankomende zondag nou wel of niet vanaf een groot scherm te volgen is. Volgens een woordvoerder van de gemeente is er vooralsnog één vergunningsaanvraag binnengekomen. ,,Dat verzoek is momenteel in behandeling. Er zal vooral gekeken worden naar de veiligheid. Tot nu toe is het ook zonder schermen heel gezellig in Groningen. Die sfeer willen we in ieder geval handhaven’’, aldus de zegsman.