nieuws

06 mei 2015, 10:10

Voedselbank Groningen in de problemen

Voedselbank Groningen in de problemen

Het aantal cliënten van de Voedselbank Groningen stijgt, terwijl de voedselvoorraden dalen. Daardoor is er een tekort ontstaan aan voedingsmiddelen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Voedselbank Stad Groningen helpt de armste mensen door ze te voorzien van voedselpakketten en de noodzakelijke huishoudelijke artikelen. Het aantal cliënten van de Voedselbank stijgt nog steeds terwijl de voedselvoorraden sterk dalen. Daarom organiseert de Voedselbank  i.s.m. Jumbo Supermarkten (Maripaangroep) van 6 t/m 13 juni  een grote inzamelingsactie bij een aantal supermarkten  in de stad Groningen.

 

De Voedselbank Stad Groningen helpt  op dit moment wekelijks meer dan  600 huishoudens door ze te voorzien van voedselpakketten en non food., zoals waspoeder, shampoo , etc.

 

'Wij zijn volledig afhankelijk van levensmiddelen die binnenkomen. Het aantal cliënten stijgt sinds begin dit jaar. We hebben de voedselpakketten vergroot en proberen zoveel eten mee te geven dat kinderen niet met een lege maag naar school hoeven. Dat lukt ons nu minder goed, omdat er te weinig aanbod is', zo laat een woordvoerder weten.

 

Daarom organiseert de voedselbank in samenwerking met Jumbo van 6 t/m 13 juni 2015 een grote inzamelingsactie bij meerdere supermarkten. Op zaterdag 6 en zaterdag 13 juni zal de Voedselbank aanwezig zijn bij de Jumbo’s om in te zamelen, doordeweeks zullen er door de Jumbo kratten worden geplaatst, waar levensmiddelen in gedeponeerd kunnen worden.

 

Kopers bij Jumbo kunnen de Voedselbank steunen door van een boodschappenlijstje één of meerdere producten te kopen, en deze te doneren aan de Voedselbank. Het gaat daarbij om houdbare producten, zoals pasta, pastasaus, koffie, pindakaas, luiers, rijst, etc.

 

'Omdat wij dit niet alleen kunnen, zijn wij dringend op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen met het inzamelen van producten bij supermarkten op zaterdag 6 en zaterdag 13 juni. Op zaterdag 6 juni kun je ons als vrijwilliger helpen met de inzameling bij één van de volgende Jumbo's: Wilhelminakade, Euroborg, Oosterparkwijk en Oosterstraat. Zaterdag 13 juni zijn de Jumbo's  Reitdiephaven, Ciboga en Haren aan de beurt.'.

 

De Voedselbank kan alle hulp gebruiken Wilt u meer informatie ontvangen of u opgeven als vrijwilliger? Mail naar: Communicatie@voedselbank-groningen.nl.