nieuws

12 jun 2008, 10:10

VNO-NCW Noord is cliffhangers “Eelde-soap zat”

Werkgeversorganisatie NO-NCW Noord kan geen begrip opbrengen voor het feit dat met de uitspraak van de Raad van State een definitief besluit over baanverlenging van Groningen Airport Eelde opnieuw is vertraagd. ‘Daarmee bevestigt de hoogste algemene bestuursrechter de tandeloosheid in Nederland’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Noodzakelijke (infrastructurele) projecten komen niet van de grond vanwege de eindeloze obstakels die in het besluitvormingsproces opgeworpen kunnen worden. Dat meldt een woordvoerdre van deze noordelijke werkgeversorganisatie.

Zorgvuldigheid is een groot goed, maar het mag niet zo zijn dat voor Nederland essentiële projecten jarenlang gefrustreerd kunnen worden. In dat opzicht is de baanverlenging Eelde het icoon van de dreigende stilstand in Nederland. Het dossier sleept zich nu al tientallen jaren voort, om uiteindelijk nog steeds geen finaal oordeel te hebben.

De Raad van State deelt gelukkig wel de visie van VNO-NCW Noord dat een volwaardige regionale luchthaven een positieve bijdrage levert aan het vestigingsklimaat in Noord-Nederland. Door het uitblijven van een definitief besluit worden bedrijven die steeds meer binnen een internationale markt opereren, nog steeds belemmerd in hun ontwikkeling.