nieuws

15 apr 2010, 21:09

Vliegveld Eelde tot zaterdagmorgen 06.00 uur voor vliegverkeer gesloten

Groningen Airport Eelde blijft tot nader bericht tot morgenvroeg, zaterdag, zes uur voor alle vliegverkeer gesloten. Afhankelijk van de situatie wordt dit vervroegd opgeheven of uitgebreid. Dit betekent dat de geplande vluchten naar Faro (vertrek 13.15 uur) en Tenerife (vertrek 15.15 uur) morgen in principe geen doorgang vinden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Reizigers worden geadviseerd om voor nadere informatie contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij of met hun reisbureau. Groningen Airport Eelde is overigens voor het kantoorpersoneel gewoon geopend.

Aswolk
De luchtverkeersleiding Nederland heeft vanavond van het ministerie van Verkeer en Waterstaat de opdracht gekregen om het vliegveld tot en met vrijdagavond 16 april 18.00 uur, voor alle vliegverkeer te sluiten. De oorzaak voor de sluiting voor het luchtverkeer heeft te maken met de aswolk die woensdag jl. ontstond na een vulkaanuitbarsting op IJsland. Vliegen door een aswolk is erg gevaarlijk, vandaar dat het vliegverkeer wordt stil gelegd. In eerste instantie zijn vandaag de vluchten naar Noord-Engeland, Schotland en Scandinavië geschrapt. Voor Groningen Airport Eelde betekende dit dat de geplande vlucht van 17.00 uur naar Aberdeen is komen te vervallen.