nieuws

25 jun 2001, 00:12

Vindicat: ‘Verhuizen van Grote Markt onbespreekbaar’

Vindicat weigert te verhuizen van de Grote Markt. Volgens rector Oscar Pfeiffer kan geen enkele locatie concurreren met de sociëteit aan de Grote Markt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De reactie van Pfeiffer komt na herhaaldelijke kritiek dat de sociëteit van Vindicat plaats moet maken voor een gebouw met een openbare bestemming. Bovendien is het gebouw volgens veel Stadjers lelijk.
Pfeiffer zegt dat het pand juist karakteristiek is voor de architectuur van jaren vijftig. ‘Het is door Vechter ontworpen. Er zit aan ons pand veel historie vast en het heeft in de afgelopen vijftig jaar geen veranderingen ondergaan. Daarnaast is het voor ons als sociëteit gebouwd en heeft het nooit een andere functie gehad”, aldus de rector.
Ook wijst Pfeiffer erop dat de Oostkant de komende tijd een face lift krijgt. Zo komt er een groot terras waar volgens Pfeiffer ‘veel mensen kunnen nagenieten van bijvoorbeeld een theatervoorstelling of iets dergelijks.’
De rector van de oudste studentenvereniging van Groningen kan de brede discussie over de Grote Markt wel waarderen. ‘Ik vind dit een zeer creatief en gewaagd initiatief. Ik heb zoiets nog nooit eerder gehoord.’