Nieuws

Vijf nieuwe besmettingen; ook speler van basketbalclub Donar positief getest

Er zijn tussen donderdag en vrijdag in de provincie Groningen vijf nieuwe besmettingen van het coronavirus geregistreerd. Ook de Amerikaanse speler Juwann James van basketbalclub Donar heeft corona.


Leestijd: 1 minuut

Vijf nieuwe besmettingen; ook speler van basketbalclub Donar positief getest
Vijf nieuwe besmettingen; ook speler van basketbalclub Donar positief getest

Op de website van de GGD is te zien dat het aantal tussen 30 en 31 juli steeg van 388 naar 393. Dat zijn er zeventien meer dan een week eerder. Het virus wint nu dus ook in de provincie Groningen weer wat meer aan kracht. De extra besmettingen hebben nog niet geleid tot een ziekenhuisopname of een sterfgeval.

Donar-speler besmet
Zaterdagmiddag maakte het Dagblad van het Noorden bekend dat Donar-speler Juwann James positief heeft getest op het virus. De club bevestigde dat zaterdagmiddag. James was een van de laatste spelers die in Groningen arriveerde. Hij kwam vanuit Zwitserland, waar de 33-jarige James de afgelopen jaren speelde. 

De club had eerder al aangegeven dat de spelers in de eerste weken regelmatig worden getest. Tot die tijd vinden er ook nog geen groepstrainingen plaats. Het is niet duidelijk of James al een ontmoeting heeft gehad met teamgenoten.

Juwann James is in quarantaine gegaan. Voor de rest van de spelers geldt het 'strenge coronaprotocol' van de club.

De groepstrainingen zouden eigenlijk half augustus beginnen. Ongeveer een maand later speelt Donar in de voorronde van de Champions League.