nieuws

29 jul 2002, 00:12

Vijf jaar en tbs voor misbruik jongens

De rechtbank in Groningen heeft donderdagmiddag de 44-jarige G. van D. uit Zuidwolde veroordeeld tot vijf jaar onvoorwaardelijke celstraf met tbs voor seksueel misbruik van vijf jongens. Dit is conform de eis van de officier van justitie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De veroordeelde bekende eerder zich de afgelopen jaren vergrepen te hebben aan vijf minderjarige jongens. Tijdens de zitting twee weken geleden trok hij die bekentenissen grotendeels in en stelde dat ze onder druk tot stand gekomen waren.
Van D. moest eerder op last van de rechter een tatoeage van een slachtoffertje van zijn lichaam laten verwijderen. Op zijn borst stond een tatoeage met de naam van een jongen, de tekst ‘I will love you forever’ en een fictieve sterfdatum, de dag waarop hij voor de laatste keer contact had met de jongen.
De advocate van de jongens L.H. Poortman is tevreden met het vonnis. Ze is blij dat de uitspraak niet is uitgesteld en dat de rechter niet is ingegaan op het verzoek om een tweede psychiatrische contra-expertise. De rechter schrijft in haar vonnis: ,,De verdachte heeft in een sfeer van vriendschap misbruik gemaakt van de kwetsbaarheid van zijn slachtoffers en een wig gedreven tussen ouders en kinderen.”