nieuws

31 jul 2008, 10:10

Vijf bewoners gewond na brand in portiekflat Hoogezand

Vijf personen zijn vanmorgen gewond geraakt bij een brand in een portiekflat in Hoogezand. Omstreeks 00.50 uur vanmorgen kwam er bij de Gemeenschappelijke Meldkamer in Groningen een melding binnen van een portiekbrand aan de Pieter Langedijkstraat in Hoogezand. De brandweer van Hoogezand rukte uit met één tankautospuit. Eenmaal ter plaatse bleek het te gaan om een brand in portiek van een flat met meerdere wooneenheden. Omdat bij aankomst van de eerste tankautospuit het duidelijk was dat er gewonde bewoners waren, heeft de bevelvoerder van de eerste tankautospuit de hulp ingeroepen van een tweede tankautospuit en de hoogwerker van het korps Hoogezand.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Doordat het portiek vol rook stond konden de bewoners van de boven en naastgelegen woningen moeilijk hun flat via het portiek verlaten. Een drietal bewoners is door de brandweer van het balkon gehaald en één bewoner is in paniek van de tweede verdieping gesprongen. In totaal zijn vijf bewoners door het ambulancepersoneel onderzocht en uiteindelijk zijn er vier naar verschillende ziekenhuizen in Groningen vervoerd waarvan één met rugletsel en één met brandwonden, twee andere bewoners hadden klachten door de rook.
Voor de bewoners is momenteel een tijdelijke oplossing door het verbond van verzekeraars (salvage) gezocht. Door de brand zijn acht woningen voorlopig niet meer bewoonbaar en de verantwoordelijke woningstichting zal gaan kijken naar een passende oplossing voor de bewoners.
De technisch recherche zal onderzoek doen de oorzaak van de brand die in het portiek van de flat is ontstaan.