nieuws

18 apr 2009, 10:10

Vieste filmpje wint Viva la Focus!

De 26-jarige Groninger Steven Jouwersma heeft vrijdagavond het Dutch Mobile Film Festival Viva La Focus! gewonnen. Dit maakte het Groninger Forum zaterdag bekend. De winnaar stuurde een filmpje in van een van zijn vingers met een zwarte nagel. ,,Ik kon het nauwelijks aanzien, zo vies was het’’ aldus de jury.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Jouwersma had naar eigen zeggen geen enkele inspiratie voor zijn filmpje De Horror, maar ging er vrijdagavond in Groningen toch vandoor met de hoofdprijs van 1000 euro. In totaal werden ruim 130 filmpjes ingezonden voor de online wedstrijd, allemaal gemaakt met een mobiele telefoon. De jury selecteerde donderdag vijf finalisten, waarna het publiek vrijdagavond mocht stemmen om een winnaar aan te wijzen.

De jury noemde het winnende filmpje, dat bijna 40 procent van de stemmen kreeg, de ,,smerigste visuele grap ooit gemaakt’’. ,,Een nieuw concept in de horror’’, aldus voorzitter Bas van Kampen. De winnaar had z’n duim tussen de deur gekregen en besloot met zijn zwarte nagel een horrorfilm te maken. ,,Ik denk dat het filmpje zo populair is, omdat het echt met een mobieltje is gemaakt en later niet is bewerkt’’, zei Jouwersma. ,,Maar die kapotte vinger is het nu helemaal waard.’’

De tweede prijs werd gewonnen door Rommie Schilstra met Gas, waarin ze haar dochter ritmische scheetgeluiden liet maken bij gaspitten. Zij won een nieuwe mobiele telefoon en een bos bloemen.

 

Bekijk de filmpjes hier.