nieuws

12 nov 2009, 14:02

Vierde aanhouding na dodelijke schietpartij Hoogezand

De politie heeft een 23-jarige man uit Amsterdam, die zichzelf bij de politie heeft gemeld, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident afgelopen zondag in Hoogezand. Er zitten nu vier verdachten vast. Dat maakte de politie donderdag bekend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de nacht van zondag op maandag vond er in een woning in Hoogezand een schietincident plaats. Volgens de politie is er een verband tussen dit incident en de dood van rapper ‘Rel’, die in de nacht van zondag op maandag zwaargewond werd binnengebracht in een ziekenhuis in Amsterdam. De politie wil niet zeggen wat het verband is en of het slachtoffer die avond ook in het huis aanwezig was.

Eerder al meldden zich twee 22-jarige mannen uit Amsterdam en Foxhol bij de politie met de mededeling dat ze betrokken waren bij de schietpartij in Hoogezand. Ook de bewoner van het huis in Hoogezand is aangehouden. Hij zit vast op verdenking van moord, poging tot doodslag, danwel zware mishandeling.

De politie kan nog niks zeggen over de rol van de verschillende verdachten. Het onderzoek is nog in volle gang en nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.