nieuws

08 okt 2002, 00:12

Vier Mijl van Groningen en Zuidlaardermarkt versoberd

Twee voor Groningen en omstreken zeer belangrijke evenementen zijn in verband met het overlijden en de bijzetting van Prins Claus aanzienlijk versoberd maar de organisatie heeft besloten ze wel door te laten gaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het betreft enerzijds het sportieve loop-evenement De Vier Mijl van Groningen die zondag gehouden wordt. Daar hebben zich inmiddels 12.500 mensen voor aangemeld. Volgens de organisatie zijn er geen dweilorkesten en is alle vrolijkheid weggelaten. Maar er was geen aanleiding om het evenement af te gelasten. Vooral niet omdat mensen er maandenlang voor in training zijn geweest. Eén van de weinige resterende attracties is een groot scherm op de Vismarkt, dat precies zo geplaatst zal worden als gepland was.
De Zuidlaardermarkt gaat ook gewoon door. Deze markt, die voor de 802e keer gehouden zou worden op dinsdag, is wel een dag uitgesteld. Dit in verband met de bijzetting van Prins Claus op dinsdag. De markt gaat dan op woensdag door. Maar ook hier in versoberde vorm, dus zonder de Nacht van de Zuidlaardermarkt.