nieuws

28 mei 2011, 12:12

Vier jongens in oost-Groningen beroven 73-jarige man

De politie heeft vrijdagmiddag vier minderjarige jongens (15 en 16 jaar) uit Musselkanaal en Stadskanaal aangehouden voor de diefstal van een portemonnee. Een getuige had de portemonnee in de omgeving van de Beneluxlaan in Stadskanaal gevonden en waarschuwde de politie. Uit onderzoek bleek dat de portemonnee even daarvoor was gestolen in een supermarkt aan de Beneluxlaan in Stadskanaal.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op bewakingsbeelden van de supermarkt was duidelijk te zien hoe een 73-jarige man uit Stadskanaal zijn portemonnee op loopband bij de kassa was vergeten. Ook was te zien hoe de vier knapen zijn portemonnee pakten en de winkel verlieten. Even later vond een getuige de lege portemonnee. Na enig speurwerk konden agenten het dievenkwartet opsporen en aanhouden.

Zij waren nog in het bezit van het gestolen geld. Het viertal moest mee naar het politiebureau. Na verhoor werden zij overgedragen aan hun ouders. De agenten konden de portemonnee en het geld weer aan de bejaarde man teruggeven. De politie overlegt met de officier van justitie en het bureau Halt wat er met de minderjarigen gaat gebeuren.