nieuws

08 dec 2002, 00:12

Vier jongemannen en meisje dodelijk verongelukt in Zuidhorn

Bij een tragisch ongeval op het Hoendiep bij Enumatil (gemeente Zuidhorn), zijn afgelopen nacht, kort na middernacht, vijf doden gevallen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het ging om vijf jongeren die terug kwamen van een muziekoptreden in Zuidhorn, toen ze met de auto frontaal en vermoedelijk met volle snelheid tegen een boom botsten aan de linkerzijde van de weg.
De auto raakte daardoor totaal vernield en belandde in de sloot. De slachtoffers waren vermoedelijk op slag dood. Het ging om een 29-jarige inwoner van Niezijl die naar alle waarschijnlijkheid als bestuurder optrad. Verder zaten in de auto twee jongens uit Enumatil van 15 en 16 jaar oud en een 19-jarig meisje, eveneens uit Enumatil. De vijfde inzittende was een 15-jarige jongen uit Tolbert.
Technisch sporenonderzoek van de verkeersdienst van de politie moet een exacter beeld geven van het ongeval. Tevens is de politie op zoek naar eventuele getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Zuidhorn, telefoon 0900-8844. Kort na de melding was de politie, de brandweer en de ambulancedienst met diverse voertuigen aanwezig. Hulp mocht toen helaas niet meer baten. De hulpverlening beperkte zich slechts tot het bergen van de slachtoffers en het wrak. De weg is enkele uren afgesloten geweest. Het verkeer werd in die tijd omgeleid.