nieuws

07 okt 2001, 00:12

Vier jaar voor doodslag op klusjesman

De rechtbank Groningen heeft de 42-jarige I.B. uit die stad wegens doodslag veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf. B. heeft op 24 maart in zijn huis in Groningen een inwoner van Delfzijl met een keukenmes doodgestoken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ook moet hij ruim 2400 gulden betalen aan de nabestaanden van het slachtoffer.
De man wilde eigenlijk zijn vrouw met het mes te lijf gaan maar dat mislukte omdat zij dekking zocht achter het slachtoffer. Door de messteek werd de halsslagader van de man doorboord die ter plekke overleed aan hevig bloedverlies.
De juiste toedracht van het drama is onduidelijk gebleven. B. is een Tsjetsjeense chirurg die een paar jaar geleden naar Nederland is gevlucht. Het gemis aan werk hier en de daling van zijn sociale status leidde tot veelvuldige spanningen in het gezin.
Op de bewuste dag ontstond opnieuw een echtelijke ruzie nadat het gezin met hulp van de Delfzijlster kennis de hele dag in hun nieuwe woning hadden geklust. Volgens de psychiatrische rapportage was de Rus volledig toerekenbaar al speelden vermoeidheid, alcohol en jaloezie wel een rol in zijn woedeuitbarsting.