nieuws

23 mei 2011, 10:10

Extra voorstellingen in Groningen van Bommen Berend, de Musical

GOOV Muziektheater uit Groningen speelt op 17, 18 en 19 juni vier extra voorstellingen van Bommen Berend, de Musical in de Stadsschouwburg, Groningen. Afgelopen januari bezochten bijna 5000 bezoekers de acht voorstellingen. Inmiddels zijn al 1400 kaarten verkocht voor de junivoorstellingen. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op zondagmiddag 19 juni een historische inleiding op de voorstelling door Egge Knol

Voorafgaand aan de zondagmiddagvoorstelling op 19 juni 2011 geeft Egge Knol, conservator van het Groninger Museum, om 13.30 uur een lezing over Bommen Berend in de Stadsschouwburg (reservering noodzakelijk).

 

Bewerkelijke productie

Jacques d’Ancona gaf Bommen Berend, de Musical vier sterren en recenseerde:
“GOOV Muziektheater levert een krachtproef van allure af en pakt uit met een grote, bewerkelijke productie. (…) Bommen Berend is een theatraal knappe exercitie met effecten die organisch een geheel vormen met de choreografische vondsten van Carla van Zanten en de originele, tegelijk praktische decorideeën in hout van Janco van Barneveld. Een wagonlading smaakvolle kostuums bevestigt dat ze hoog grijpen en de kwaliteit van het lichtontwerp is eveneens van niveau.” Aan de voorstelling wordt meegewerkt door 43 spelers op het toneel, 32 muzikanten in de orkestbak en 50 mensen achter de schermen.

 

Groninger sing-a-long?!

Een van de highlights van Bommen Berend, de Musical bleek de hymne “Er gaat niets boven Groningen”. Het leverde zelfs staande ovaties midden in de voorstelling op! GOOV Muziektheater maakte er een videoclip van:

http://www.goov.nl/clip2.html

GOOV Muziektheater wil hiermee het publiek stimuleren in de voorstelling mee te zingen met in ieder geval het refrein van de heldhaftige hymne.