nieuws

22 jan 2011, 14:02

Vier aanhoudingen na onrust in Winschoten

De politie heeft vrijdagnacht op het Marktplein in Winschoten vier personen aangehouden na ongeregeldheden. De politie kreeg van personeel van een horecagelegenheid op het Marktplein meldingen binnen dat er tijdens een schoolfeest opstootjes waren geweest. Hierdoor waren er meerdere bezoekers vanwege hun gedrag de horecagelegenheid uitgezet.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Eén van deze personen werd voor het veroorzaken van aanstootgevend gedrag aangehouden. Een 17-jarige jongen uit Oude Pekela, die ook uit de discotheek was gezet, vond het nodig om iemand te slaan. De knaap werd aangehouden voor vechten op straat. Hierop bemoeiden de vrienden van de verdachte zich met de aanhouding. De politie moest vervolgens met de wapenstok de agressieve groep op afstand houden. Hierop werden meerdere politie-eenheden naar het Marktplein gedirigeerd om de ongeregeldheden te sussen.

Een 22-jarige vrouw uit Nieuwe Pekela, die uit een andere horecagelegenheid was gezet, gaf een portier een trap. Ook de vrouw werd aangehouden voor vechten op straat. Ten slotte werd een 18-jarige jongeman uit Oude Pekela ingerekend voor het veroorzaken van wanordelijkheden. De Pekelder gedroeg zich opdringerig door te duwen en hij vertoonde uitdagend gedrag. De politie moest diverse mensen duwen geven om de groep op afstand te houden.

Door snel en krachtdadig optreden wist de politie de ongeregeldheden te sussen, zodat de rust weer terugkeerde. Dit incident heeft geen enkele relatie met de ongeregeldheden van oktober 2010. Alle verdachten mochten na verhoor, met een proces-verbaal op zak, het politiebureau verlaten. Allen kregen een waarschuwing voor een verblijfsontzegging in de binnenstad van Winschoten.