nieuws

08 nov 2007, 22:10

Victoria Koblenko speelt met Commissaris Max van den Berg "Koning van Groning'"

De in Groningen woonachtige bekende Nederlandse televisiepresentatrice Victoria Koblenko start maandagmorgen met Commissaris Max van den Berg een nieuw, bijzonder internetspelletje.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Maandagochtend 12 november om 09.00 uur lanceren commissaris van de koningin Max van den Berg en gedeputeerde Ineke Mulder in het provinciehuis officieel het tweede level van de educatieve internetgame "Koning van Groning". Onder leiding van Victoria Koblenko en bijgestaan door een team van jongeren spelen zij het level "Koning van Groning POP UP". Dit level draait om het maken van keuzes binnen het Provinciaal Omgevingsplan (POP). Via de internetgame wil de provincie jongeren daar meer bij betrekken.

 

Spelers van "Koning van Groning", dat gratis te downloaden is op de website www.denkmeepraatmee.nl, ontdekken in de game hoe lastig het is om keuzes te maken, prioriteiten te stellen en politieke knopen door te hakken. Doel van de online game is om jongeren in het voortgezet onderwijs te informeren over de provincie, het beleid en de politiek.

In het spel heeft "de Koning" de leiding over de provincie en legt op een ecoscooter een spannend parcours af. Onderweg moet hij keuzes maken over de ruimtelijke inrichting van de provincie. Wie dat het beste doet wordt uiteindelijk uitgeroepen tot koning van Groning(en). Het gaat om thema's als ruimtelijke ordening, volkshuisvesting en duurzame energie. Als speler kun je je geld maar eenmaal uitgeven (net als in de echte wereld). Geef je het liever uit aan de natuur, of aan recreatie?
Elke beslissing heeft direct gevolgen: bijvoorbeeld een zak met geld, of een groep tevreden Groningers. Sommige beslissingen kosten juist een zak met geld, of leiden tot ontevreden Groningers.