nieuws

19 aug 2002, 00:12

Viaduct Ringweg op de schop: toerit Meeuwerderbaan vanaf maandag afgesloten

Hoewel de werkzaamheden aan de zuidbaan van de Zuidelijke Ringweg vermoedelijk komend weekend voltooid worden, zal de toerit naar de Ringweg langs de Meeuwerderbaan maandagochtend vanaf half zeven ’s ochtends afgesloten zijn voor het verkeer. Door de hevige regenval van de afgelopen week ziet Rijkswaterstaat zich genoodzaakt het viaduct over de oprit direct te herstellen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De hoosbuien van vorige week donderdagnacht veroorzaakten zandverschuivingen onder het viaduct. Hierdoor kwam de Onderhoudswinkel Oosterpoort onder een grote lading zand te liggen. Bovendien blijkt de stootplaat onder het wegdek van het viaduct verzakt te zijn.
Vanaf komende maandagochtend zal het viaduct in oude staat hersteld worden. Volgens Egbert Euving van Rijkswaterstaat zal eerst asfalt worden weggehaald van het wegdek. “Daarna wordt de stootplaat hersteld en vullen we de gaten op die ontstaan zijn bij de verschuivingen”, aldus Euving. Ten slotte wordt het wegdek weer voorzien van asfalt. De werkzaamheden zullen naar schatting vier tot vijf dagen duren. Gedurende die dagen is de oprit ontoegankelijk. Het verkeer wordt omgeleid via de Hereweg.