nieuws

15 sep 2012, 15:03

Vervoersprobleem in Stad en Ommeland; SP eist extra bussen

De SP in de Provinciale Staten wil dat vanaf maandag meer bussen in stad en ommeland worden ingezet. De partij vindt het een blamage dat er enorme vervoersproblemen zijn ontstaat. Er zouden volgens het Dagblad van het Noorden teveel reizigers zijn en extra bussen worden niet of te laat ingezet.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In het Dagblad van het Noorden heeft het OV-bureau laten weten dat ze zich hebben vergist in de drukte. De SP vindt dat een vreemde zaak. “De eerste weken van september is het altijd extra druk in het OV", zegt SP-Statenlid Sandra Beckerman. "De provincie en het OV-bureau weten dit al jaren. Het is kwalijk dat er geen actieplan was om hierop in te springen en er toen het mis ging te laat maatregelen zijn genomen.”

De SP wil dat er meteen extra bussen worden ingezet en pleit ook voor een stevig actieplan om komende jaren dit soort grote problemen te voorkomen. Voor het regionale spoor was er dit jaar al een dergelijk plan. Beckerman: “Het is een slechte zaak als reizigers te laat op het werk of studie komen doordat ze niet met de bus mee kunnen. Het is ook een slechte zaak als deze problemen zich jaren achter elkaar voordoen en verantwoordelijke bestuurders er niets aan doen. Daarom moeten we volgend jaar niet pas reageren als er problemen ontstaan maar vooraf al een plan klaar hebben liggen voor deze drukken weken.”