Nieuws

Vertrouwen in cryptocurrency’s onder Groningers het grootst van alle Nederlanders

Eind 2017 schoot de waarde van bitcoin en de rest van de cryptomarkt door het dak. De media berichtte veel over prijsrecords. Die euforie hield halverwege januari op. De koersen van de verschillende munten kelderden en die klap is de koers nog niet te boven gekomen.


Leestijd: 1 minuut

Vertrouwen in cryptocurrency’s onder Groningers het grootst van alle Nederlanders
Vertrouwen in cryptocurrency’s onder Groningers het grootst van alle Nederlanders

Maar wat betekent dit voor het vertrouwen van Groningers in bitcoin en andere cryptocurrency’s? BTC Direct deed onderzoek onder 1370 respondenten waaruit blijkt dat Groningers ronduit positief zijn over bitcoin.

86% van de Groningers heeft evenveel, meer of veel meer vertrouwen in de cryptomarkt dan eind 2017 (periode waarin bitcoin zijn hoogste notering ooit bereikt). Dit is ruim 16% meer dan het landelijk gemiddelde. Dit ligt namelijk op 70%.

Groningers die de cryptomarkt bestieren hebben een duidelijke voorkeur voor de munt waar zij hun vertrouwen in vestigen. 72% van hen gaf namelijk aan dat zij bitcoin het meeste vertrouwen. Dat is bijzonder want de munt heeft sinds begin dit jaar ongeveer de helft van zijn waarde verloren. De uitkomst laat in ieder geval zien dat Groningers hun vertrouwen in cryptocurrency’s niet (alleen) ontlenen aan de waarde.

  • Het vertrouwen van de Nederlander in cryptocurrency’s is ondanks het ineenzakken van de koers gelijk gebleven. Ze hebben nu precies evenveel vertrouwen in cryptocurrency als eind 2017. 
  • Vrouwen investeren gemiddeld genomen op veel latere leeftijd in crypto’s
  • In de Randstad is het vertrouwen in bitcoin vooral afgenomen, in de rest van Nederland vooral toegenomen.

Veruit het grootste gedeelte (63%) van de Nederlanders die cryptocurrency hebben, verwachten op de lange termijn (3+ jaar) winst te maken. Een kleiner deel (27%) wil binnen drie jaar winst uit hun investering halen. Wat ook opvalt; 4% van de Nederlanders gebruikt crypto’s al om goederen en diensten mee te betalen en 1% gebruikt digitale munten voor internationale overboekingen.