nieuws

22 dec 2008, 10:10

Veroordeelde moord Gerard Meesters in hoger beroep bij Europees Hof

De tot levenslang veroordeelde Brit Daniel S. heeft beroep aangetekend bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg tegen zijn veroordeling tot levenslang. Dat heeft advocatenkantoor Anker&Anker uit Leeuwarden laten weten. S. werd twee jaar geleden veroordeeld tot levenslang wegens de moord op Gerard Meesters in Groningen in 2002.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De 52-jarige Gerard Meesters werd in 2002 in de deuropening van zijn woning in Groningen doodgeschoten. De dader maakte deel uit van een internationale drugsbende, die op zoek was naar de zus van het slachtoffer omdat zij in Spanje een grote hoeveelheid drugs van de bende zou hebben gestolen.

S. heeft altijd ontkend de moord gepleegd te hebben. Desondanks werd de Brit tot aan de Hoge Raad veroordeeld tot levenslang. Zijn advocaat stelt dat het bewijs te mager was om tot een veroordeling te komen. Vooral de verklaring van medeverdachte Steven B., die in hoger beroep geen inhoudelijke verklaring wilde afleggen, is volgens de advocaat van S. ten onrechte gebruikt als cruciaal bewijs tegen zijn cliënt.