nieuws

28 aug 2012, 21:09

Verloren gewaande muziek teruggevonden door Hortus Ensemble Haren

Het Hortus Ensemble ontdekte onlangs de kamermuziek van Louise Farrenc, een nagenoeg vergeten Franse componiste uit de negentiende eeuw. Het was liefde op het eerst gezicht. Woensdag 29 augustus speelt het ensemble op het Hortus Festival in Haren haar Piano Trio in Es-groot op. 33. Dit concert zou aanvankelijk op 12 augustus hebben plaatsgevonden maar is toen vanwege omstandigheden uitgesteld.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Pianist en artistiek leider Maarten van Veen is lyrisch over Farrenc. “Toen ik haar muziek voor het eerst hoorde was ik verbaasd dat niemand het speelt. Het is werkelijk prachtig en ten onrechte naar de achtergrond verdwenen. Wij zien het als uitdaging en eigenlijk ook als taak van het festival om deze onbekende muziek weer op de kaart te zetten en het publiek een kans te bieden het weer te horen.”

Aansluitend staat het mooie Klavierkwartet in a-klein van Gustav Mahler op het programma en het concert wordt afgesloten met het Piano Trio in A-groot van Maurice Ravel. Het Hortus Ensemble bestaat uit Eva Stegeman – viool, Wibert Aerts – viool, Meintje de Roest – altviool, Job ter Haar – cello en Maarten van Veen – piano.

Hortus Ensemble speelt Une compositrice
Datum en tijd: woensdag 29 augustus 2012 om 20.00 uur
Locatie: Hortus Haren, Kerklaan 34, Haren
Kaartverkoop en informatie: www.hortusfestival.nl en 020-6231972
Concertkaarten € 25,00 / Vrienden van de Hortus en CJP € 22,50