nieuws

31 jul 2011, 12:12

Verkeersmaniak onvlucht politie

De politie heeft zaterdagmiddag vergeefs geprobeerd om een verkeersmaniak aan te houden die met grote snelheid en onverantwoord rijdgedrag door de stad Groningen reed. De man wist te ontkomen. Wel hield de politie een passagier aan, die de auto onderweg was uitgestapt. Ook troffen agenten later de auto aan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De automobilist viel op toen hij met hoge snelheid vanaf de Beneluxweg de Noordzeeweg op wilde rijden. Hij haalde daarbij meerdere voertuigen op de vluchtstrook van de oprit in. Een agent die bezig was met een verkeerscontrole was hier getuige van en ging achter het voertuig aan. De bestuurder van de auto reed bij diverse verkeerslichten door het rode licht, haalde links en rechts in en reed vervolgens met hoge snelheid door de wijken De Hunze en Van Starkenborgh. In de Berlageweg stapte een passagier uit. Omdat agenten op veilige afstand reden, wist de automobilist met hoge snelheid te ontkomen. De passagier werd aangehouden.

In de Tonny van Leeuwenlaan reed de bestuurder zichzelf vast. Een motoragent probeerde de verdachte klem te zetten, maar de bestuurder reed achteruit in op de agent. Die kon zich net op tijd in veiligheid brengen. De man reed daarna via kleine straten (met spelende kinderen), fietspaden en gazons naar Beijum. De politie heeft hem vanwege de veiligheid voor andere weggebruikers en zichzelf laten gaan.

De identiteit van de maniak is bekend.