nieuws

08 jul 2002, 00:12

Verkeerschaos door werk ringweg blijft uit; nieuwe sluiproute Diepenring

De eerste ochtendspits tijdens de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg is soepel verlopen. Alleen de diepenring bij het station kwam vast te staan, doordat de weg massaal als sluiproute werd gebruikt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ook sluiproutes via het Hoendiep en de Peizerweg waren maandagochtend erg druk, maar over de hele linie is het verkeersoverlast beperkt gebleven, stellen Rijkswaterstaat en bouwbedrijf Koop Tjuchem tevreden vast. Rijkswaterstaat zal de stoplichten op het Hoendiep en de Peizerweg langer op rood zetten, zodat automobilisten worden aangemoedigd voortaan de aangewezen omleidingen te volgen. Rijkswaterstaat broedt nog op een manier om sluipverkeer van de diepenring weg te houden.
Voor Rijkswaterstaat was maandachtend een testcase voor de verkeersoverlast tijdens het hele project. Nu de eerste ochtendspits goed is verlopen, zal de rest waarschijnlijk ook meevallen. Maar dat is geen garantie, benadrukt Rijkswaterstaat. Bij langdurige werkzaamheden proberen mensen vaak na enige tijd toch weer de drukste wegen te gebruiken.
“Laat je niet misleiden door de eerste positieve geluiden. Het is nog steeds beter om de spits te mijden of dan niet met de auto te komen”, zegt Paul Stienstra van de verkeersadviesgroep voor de werkzaamheden. “En we adviseren automobilisten om niet zelf sluiproute’s te zoeken maar gewoon de aangegeven omleidingen te nemen. Die zijn nu zelfs rustiger dan de sluiproute’s.”