nieuws

19 aug 2002, 00:12

Verkeer uit richting Drachten kan nog steeds Stad niet in!

De ingrijpende onderhoudsbeurt aan de zuidkant van de zuidelijke ringweg is nu afgerond. Sinds zondagavond wordt deze zijde van de zuidelijke ringweg weer intensief benut. Maar attentie: voor het verkeer uit de richting Drachten blijft de toegang tot de binnenstad via het Julianaplein en het Emmaviaduct afgesloten. Vanmorgen bleken veel automobilisten zich dat niet te realiseren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tot schrik van Rijkswaterstaat sloegen gisteravond en vanmorgen diverse automobilisten vanuit de richting Drachten linksaf de richting van de binnenstad op, naar het Emmaviaduct. Zij verkeerden in de veronderstelling dat nu de onderhoudsbeurt aan de zuidzijde van de zuidelijke ringweg achter de rug is, alles weer is zoals vanouds.
Maar dat geldt niet voor het verkeer uit de richting Drachten. Het baanvak om vanuit die richting linksaf de binnenstad in te slaan, is verdwenen. Rijkswaterstaat heeft daartoe moeten besluiten om voldoende capaciteit te houden voor het verkeer dat vanuit Drachten rechtdoor de zuidelijke ringweg op wil rijden. Het verkeer uit de richting Drachten wordt door Rijkswaterstaat dan ook aangeraden attent te zijn op de borden waarop staat hoe men op de snelste wijze wel de binnenstad in kan rijden.
Volgens een woordvoerder van Koop Tjuchem is in elk geval zeer duidelijk met borden aangegeven dat men niet meer linksaf mag slaan. Ook op het wegdek is de linksafpijl verwijderd. Maar mensen zijn gewoonte-dieren, en letten kennlijk niet op de nieuwe borden.
Overigens kan men volgens de aannemer en volgens Rijkswaterstaat vanuit Drachten nog wel degelijk prima de binnenstad bereiken. Dat kan onder meer via het Vrijheidsplein, de Hereweg en het Europaplein.