nieuws

10 jul 2000, 00:12

Verhuizing VVV geeft nieuwe impuls aan Groningen

Het VVV Stad Groningen gaat in samenwerking met de gemeente de toeristische infrastructuur van haar stad verbeteren. Uit het eind vorig jaar gepresenteerde Economisch Business Plan bleek dat de sector toerisme en recreatie een kansrijke sector is en dat dit, afgezien van de ICT-sector, de snelst groeiende is.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De verhuizing van het VVV van het Kattendiep naar de Grote Markt is al een stap in de goede richting. In het voormalige pand van apotheek Sissing op de Grote Markt zit de instelling veel centraler en is dus voor toeristen makkelijker te vinden. De gemeente investeert in de verhuizing 600.000 gulden.
De directeur van het VVV, Marion Winkels, verwacht dat bedrijven nu bereid zijn meer te investeren in het VVV. Op dit moment investeren 23 bedrijven voor een totaal jaarbedrag van 12,5 duizend gulden in de instelling. Winkels hoopt dat dit er in 2001 honderd bedrijven meer zullen zijn. Een aantal bedrijven had al gezegd pas te willen investeren wanneer het VVV op meer centrale plaats in Groningen zou zijn te vinden.