nieuws

14 dec 2017, 14:02

Vergunning voor aanleg tijdelijke weg Ring Zuid geschorst

Vergunning voor aanleg tijdelijke weg Ring Zuid geschorst

De Raad van State heeft donderdag de vergunning voor de aanleg van een tijdelijke weg, die nodig is voor de ombouw van de zuidelijke ringweg, geschorst.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Vleermuizenwerkgroep Groningen had daarom gevraagd. De schorsing duurt tot het moment dat er uitspraak is gedaan over een aantal kapvergunningen.

Voordat de werkzaamheden kunnen starten moet een aantal bomen worden gekapt. Omdat er nog een procedure loopt tegen een deel van de kapvergunningen – ook aangespannen door de Vleermuizenwerkgroep – heeft de Raad van State de vergunning voor de tijdelijke infrastructuur geschorst tot het moment dat uitspraak is gedaan over deze kapvergunningen. De verwachting is dat die uitspraak in januari wordt gedaan.

De uitspraak van de Raad van State heeft op dit moment géén gevolgen voor de werkzaamheden van de tijdelijke wegen, omdat die pas in het voorjaar starten, aldus de projectorganisatie Aanpak Ring Zuid.

Inmiddels is het grootste deel van de bomen bij de ringweg gekapt, omdat de bezwaren van de vleermuizenwerkgroep zich slechts richten tegen een deel van de bomenkap. In de afgelopen periode zijn de bomen gekapt bij de Muntinglaan/Laan van de Vrede, langs de A28, bij de Laan Corpus den Hoorn, het Vrijheidsplein en de westelijke ringweg.

Nadat de Raad van State deze week de schorsing van de kapvergunning van de bomen in het gebied ten oosten van het spoor heeft opgeheven, is Combinatie Herepoort ook met deze bomenkap begonnen.