nieuws

15 sep 2009, 16:04

Vergoeding cursus Calon volgens de regels, VVD ligt niet wakker

De opleiding van voormalig gedeputeerde Marc Calon is volgens de provincie betaald uit het juiste potje. In 2008 volgde Calon voor een bedrag van 20.000 euro een opleiding aan de Universiteit van Tilburg. Het RTL Nieuws meldde onlangs dat hierdoor de maximale onkostenvergoeding van 7.500 euro zou zijn overschreden. “Dat is niet waar”, legt een woordvoerder van de provincie uit. “We hebben een opleidingsbudget en daar komt dit geld uit. Het College van Gedeputeerde Staten heeft ingestemd met de opleiding van Calon”.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In 2008 was Calon nog gedeputeerde in de provincie Groningen. Hij volgde in die tijd de opleiding Strategie, Innovatie en Governance. Die opleiding bestaat uit vijf masterclasses, die elk zo’n twee tot zeven dagen duren. Voor een van die masterclasses moest worden afgereisd naar de Harvard University in Cambridge, Boston (VS). Doel van de opleiding is om de kennis en vaardigheden van bestuurlijk leiderschap te vergroten.

Sinds 1 juni van dit jaar is Calon geen gedeputeerde meer en is hij voorzitter van de vereniging voor woningcorporaties Aedes. Destijds was er commotie over het salaris van Calon dat hij van Aedes zou ontvangen.

De fractievoorzitter van de VVD, de grootste oppositiepartij in de Provinciale Staten, ligt er niet wakker van. “Ik ga er vanuit dat dit allemaal volgens de regels is gegaan”, antwoordt Eise Luitjes op de vraag wat de VVD van de gang van zaken vindt. “We zitten er niet heel gedetailleerd in. Ik ga er wel vanuit dat er niet elk jaar een gedeputeerde op zo’n cursus hoeft. Of meneer Calon er profijt van heeft gehad? Ik denk het wel.”