nieuws

21 okt 2002, 00:12

Verdachten 'voodoozaak' Beijum blijven vastzitten

De twee verdachten in de zogeheten Groningse ‘Voodoo-zaak’ blijven zeker tot begin volgend jaar nog vastzitten. Een verzoek van de advocaten de twee direct in vrijheid te stellen werd vrijdagmorgen door de rechtbank niet ingewilligd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De moeder van het kind en haar vriendin moeten nog psychisch worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum. 14 januari gaat de rechtbank verder met deze zaak. Voor de inhoudelijke behandeling van de zaak wordt vermoedelijke een hele dag uitgetrokken.
Volgens de advocaten van de verdachte vrouwen is het meisje door longontsteking en bloedvergiftiging om het leven gekomen en dus niet overleden aan de gevolgen van een soort voodoo-ritueel, zoals uit politieonderzoek zou zijn gebleken. Zij zijn daarom van mening dat de moeder en haar vriendin snel moeten worden vrijgelaten. Advocaat M. van Linde uit Groningen, die de moeder van het meisje bijstaat, meent dat het oordeel van de rechtbank de vrouwen langer vast te houden ‘nauwelijks beargumenteerd is’. Hij is daarover teleurgesteld en zegt zich nu te richten op de zitting in januari. Met het reeds gedane onderzoek en nog te verwachten nieuwe rapportages wil hij dan aantonen dat van een voodoo-ritueel geen sprake is geweest.