nieuws

30 okt 2009, 15:03

Verdachten ramkraak aangehouden na wilde achtervolging

Twee verdachten van een ramkraak zijn donderdagnacht aangehouden na een zeer wilde achtervolging door Groningen, een deel van Duitsland en Drenthe. Door samenwerking van de politie uit die gebieden kon de bestelbus waarin ze zaten worden klemgereden nabij het Drentse Emmercompascuum. Dat meldde de politie Groningen vrijdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een 30-jarige man uit Emmercompascuum pleegde eerst met zijn 27-jarige kompaan een ramkraak bij een elektronicawinkel in Ter Apel. Vervolgens vluchtten de mannen naar Duitsland, waar de inmiddels gealarmeerde Duitse politie de achtervolging inzette. Op het moment dat ze de verdachten wilden aanhouden, reden ze plotseling naar achteren tegen een politieauto aan. Een van de inzittenden, een Duitse agente, raakte daarbij gewond aan haar nek.

De bedrijfsauto wist te ontkomen en zette de vlucht door richting Drenthe. Daar wisten Groningse en Drentse agenten de mannen wederom klem te rijden. Ook nu probeerden de verdachten een politieauto te rammen. De agenten wisten dit te voorkomen door de auto snel in de achteruit te zetten.

Even verderop bij Emmercompascuum reed de politie het duo voor de derde maal klem en werden de verdachten in de boeien geslagen. Ze zijn ingesloten in een Gronings cellencomplex voor nader onderzoek. De bedrijfsauto was vermoedelijk gestolen.