nieuws

06 okt 2010, 16:04

Verdachten mishandeling aangehouden dankzij Youtube

De politie heeft woensdag twee 19-jarige inwoners van Groningen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een ernstige mishandeling in de Sint Jansstraat in Groningen. De verdachten konden worden aangehouden dankzij tips die de politie afgelopen week kreeg naar aanleiding van een filmpje op Youtube.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Afgelopen week plaatste de Groningse politie een tweetal foto’s op haar website van de verdachten. Ook werd een filmpje van een bewakingscamera op www.youtube.nl/politiegrn geplaatst. Naar aanleiding hiervan kreeg de politie een twintigtal tips over de mishandeling. Daarnaast werden concrete namen genoemd. Aan de hand van die informatie is het tweetal aangehouden.

Het tweetal wordt samen met een andere 19-jarige Groningen verdacht van de mishandeling van een 24-jarige plaatsgenoot. Die Stadjers werd in de vroege ochtend van vrijdag 28 mei jongstleden belaagd door de drie verdachten. In het ziekenhuis bleek dat de 24-jarige een dubbele kaakfractuur, een scheur in een linkeroogkas en een zware hersenschudding had opgelopen. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor.