nieuws

19 jul 2011, 15:03

Verdachte ‘zaak Baflo’ biedt excuses aan

De verdachte in de zaak Baflo, Alasam S., heeft dinsdag voor de rechtbank in Groningen zijn excuses aangeboden. De man wordt ervan verdacht in april in Baflo zijn vriendin en een motoragent om het leven te hebben gebracht. Tijdens de pro forma-zitting die dinsdag in de Groningse rechtbank plaatsvond zei S. de gebeurtenissen van die nacht ‘verschrikkelijk’ te vinden, zowel voor de nabestaanden als voor zichzelf. Hij zei niet te weten hoe hij nu verder moet leven.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de advocaat van de verdachte zijn er talloze aanwijzingen dat S. handelde in een psychose. De asielzoeker kwam met ernstige psychische problemen naar Nederland en stond onder behandeling van een psychiater. Kort voor het drama in Baflo kreeg hij te horen dat hij uitgeprocedeerd was.

Op 13 april zou hij eerst zijn vriendin Renske Hekman (29) met een brandblusser hebben doodgeslagen. Kort daarna schoot hij motoragent Dick Haveman (48) met zijn eigen dienstwapen dood.

De rechtszaak tegen Alasam S. werd dinsdag uitgesteld. De verdachte moet eerst nog voor observatie naar het Pieter Baan Centrum. De inhoudelijke behandeling van de zaak zal daarom pas volgend jaar plaats vinden.