nieuws

24 okt 2002, 00:12

Verdachte vrouwenmoordenaar: ‘Dit was niet mijn bedoeling’

‘Het was niet mijn bedoeling dat de vrouwen om het leven zouden komen’. Dat is de enige verklaring die de van driedubbele moord verdachte Van E. vanmorgen heeft afgelegd voor de rechtbank in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Onder enorme belangstelling van de media ging daar vanmorgen de rechtszaak tegen Van E. van start. Deze heeft vanmorgen alleen maar gezegd dat het niet zijn bedoeling was de vrouwen om het leven te brengen. Dat is de enige verklaring die hij vanmorgen heeft afgelegd. Overigens heeft hij eerder al wel bekend dat hij de Groningse prostituees heeft vermoord.
Van E. bekende tevens de moorden op Schenkers collega's Annelies Reinders (31) en Michelle Fatol (23). Voor de politie in Groningen een succes, want in de jaren negentig is het prostitutiecircuit in de stad met een zekere regelmaat opgeschrikt door moord en doodslag.
In 1975 werd Van E. veroordeeld tot achttien jaar celstraf en tbs, wegens verkrachting en moord op twee vrouwen. De rechtbank in Groningen heeft Van E. opnieuw laten onderzoeken door gedragsdeskundigen. De resultaten daarvan worden donderdag bekendgemaakt.
Van E. riskeert maximaal een levenslange gevangenisstraf of een zeer langdurige celstraf in combinatie met tbs.