nieuws

18 mrt 2003, 00:12

Verdachte van moord in badkuip op Gronings meisje (14) voor tweede maal aangehouden

De politie heeft vanmorgen voor de tweede maal een 36-jarige man uit Veendam aangehouden die ervan verdacht wordt de moord op de 14-jarige Varscha Mohansingh uit Wildervank te hebben gepleegd. Dat heeft de Regiopolitie Groningen zojuist bekend gemaakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het jonge meisje werd 23 september dood aangetroffen in de badkuip in haar ouderlijke woning. De politie is al maandenlang met een grootschalig onderzoek bezig. De politie heeft in de afgelopen weken nieuw, onder meer technisch bewijs verzameld tegen de verdachte, maakte ze dinsdag bekend. Het gaat bijvoorbeeld om resultaten van sporenoderzoek dat werd uitgevoerd door het bekende Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk.
De man werd eind januari vrijgelaten omdat de rechtbank in Groningen vond dat er te weinig bewijzen tegen hem waren om hen voor de duur van het onderzoek vast te houden. Justitie toonde zich daar ongelukkig mee en benadrukte na die vrijlating dat de man wel verdachte bleef. Het OM liet vlak voor de vrijlating weten dat het onderzoek er wel moeilijker door zou worden.
De politie stelt nu dus dat sprake is van nieuwe feiten, plus dat er nieuwe resultaten van het lopende onderzoek beschikbaar zijn. Details wil de politie nog niet geven, zolang de man nogmaals over deze kwestie aan de tand gevoeld wordt. Dit zal in de komende dagen plaatsvinden. De man wordt vermoedelijk vrijdag voorgeleid voor de rechter-commissaris.