nieuws

15 apr 2011, 18:06

Verdachte van dubbele moord in Baflo langer vast

De 25-jarige uitgeprocedeerde asielzoeker die ervan wordt verdacht dat hij woensdagavond in Baflo een 29-jarige vrouw en een 48-jarige politieagent heeft gedood, blijft langer vastzitten. De rechter-commissaris verlengde vrijdag zijn voorarrest met veertien dagen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hij wordt ook verdacht van poging tot moord op een 72-jarige voorbijganger en een 22-jarige agente. Zij raakten bij de schietpartij gewond. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) in Groningen vrijdag bekend.

De verdachte, die na de dubbele moord door vijf politiekogels werd uitgeschakeld, ligt nog in een ziekenhuis in Groningen en werd daar door de rechter-commissaris bezocht. Hij is voldoende hersteld om te kunnen worden verhoord.

De verdachte wordt nu zwaar bewaakt in het Groningse ziekenhuis. Volgens het OM wordt de verdachte zeer waarschijnlijk nog dit weekend overgeplaatst naar het Justitieel Medisch Centrum in Scheveningen. De verhoren worden daar dan voortgezet.

Baflo werd woensdagavond 13 april opgeschrikt door twee incidenten met dodelijke afloop. Eerst overleed een 29-jarige vrouw na een geweldsincident in haar appartementencomplex in Baflo. De politie ging op zoek naar de vermoedelijke dader, nadat ze haar ontzielde lichaam hadden aangetroffen in het complex. Bij het treinstation van Baflo troffen ze een 25-jarige man aan, die voldeed aan het signalement. Tijdens zijn aanhouding ontstond een worsteling en een schietpartij, waarbij de 48-jarige agent dodelijk werd getroffen en ook een omstander en een 22-jarige agente werden geraakt. De politie gaat er vanuit dat de agent met zijn eigen dienstpistool is neergeschoten, omdat er verder geen andere wapens zijn gevonden.