nieuws

16 sep 2010, 11:11

Verdachte van dood 49-jarige Groninger na drie dagen op vrije voeten

De officier van justitie heeft vandaag besloten om de 25-jarige man, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van een 49-jarige man uit de stad Groningen, vrij te laten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Naar aanleiding van de eerste de uitkomsten van het politieonderzoek en het voorlopige sectierapport heeft het Openbaar Ministerie geen redenen om de man langer vast te houden. Hij blijft zolang het onderzoek loopt nog wel verdachte.

Ruzie
Zaterdagavond werd de politie gealarmeerd vanwege een ruzie in een woning aan de Froukemaheerd in de stad Groningen. In afwachting van de komst van de politie hield de 25-jarige man de 49-jarige man in bedwang. De politie trof bij aankomst echter het levenloze lichaam van de 49-jarige man aan. Daarop is de 25-jarige, in verband met mogelijke betrokkenheid bij de dood, aangehouden.

Zuurstoftekort
Uit sectie is gebleken dat de 49-jarige man door zuurstoftekort om het leven is gekomen. Op dit moment zijn er geen ernstige verdenkingen dat de man de intentie had de 49-jarige om het leven te brengen. Het onderzoek wordt voortgezet.