nieuws

17 jul 2008, 15:03

Verdachte 't Zandt blijft ontkennen maar blijft ook vastzitten

Het Gerechtshof in Leeuwarden heeft het verzoek afgewezen van Johnny B. die wordt verdacht van een serie brandstichtingen in het Groningse ’t Zandt om een einde te maken aan zijn voorlopige hechtenis. Dat heeft een woordvoerder donderdagmiddag bekend gemaakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Verdachte Johnny B. had eerder aan de rechtbank in Groningen gevraagd hem op vrije voeten te slellen, maar dat verzoek werd afgewezen. Donderdag maakte het Gerechtshof in Leeuwarden bekend dat zijn verzoek ook in hoger beroep zijn verzoek is afgewezen. De woordvoerder wilde geen nadere toelichting geven op de uitspraak. Ook advocatenkantoor Anker& Anker, dat de verdachte bijstaat, wilde geen reactie geven op de afwijzing.
*
Het OM verdenkt B. (20) er van in de laatste maanden van vorig jaar in totaal negen branden te hebben gesticht. Eind december hield de politie hem in Groningen aan. In totaal zijn er in t’t Zandt negentien branden gesticht en bleef het één keer bij een poging tot brandstichting. B. ontkent de branden te hebben gesticht.