nieuws

31 jul 2009, 14:02

Verdachte pyromaan Lutjegast geeft vijftien branden toe

De regiopolitie Groningen heeft een 35-jarige inwoner van Lutjegast aangehouden op verdenking van een serie brandstichtingen in Grootegast, Kornhorn en Lutjegast. De Lutjegaster werd woensdag op heterdaad werd betrapt bij een poging tot brandstichting van een auto brand in zijn woonplaats. Tijdens verhoor door de politie heeft hij verklaard dat hij verantwoordelijk is voor in totaal vijftien branden of pogingen tot brandstichting . Hij is door de Rechter Commissaris in bewaring gesteld, aldus een woordvoerder van de regiopolitie Groningen vrijdagmiddag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bij de branden waren behalve auto’s ook een caravan, schuurtjes, een dorpshuis en een voetbalkantine doelwitten. De branden zorgden voor ongerustheid bij omwonenden
De verdachte werd woensdag betrapt toen hij een auto in brand wilde steken die stond geparkeerd bij een woning aan de Rikkerdaweg in Lutjegast. De verdachte ging er direct vandoor toen hij gezien was. De getuige wist het brandje bij de auto uit te maken. Zijn vrouw had inmiddels de politie gewaarschuwd die binnen enkele minuten aanwezig was. Politieagenten konden even later de 35-jarige in zijn woning aanhouden.