nieuws

05 jun 2002, 00:12

Verdachte pedofilie moet tatoeage van lichaam verwijderen

De 43-jarige G. van D. uit Zuidwolde moet op last van de Groningse rechtbank een tatoeage op zijn borstkas laten verwijderen. Op zijn lichaam is het gezicht van een jongen getatoeëerd die jarenlang door Van D. seksueel is misbruikt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ook de naam van de jongen, de tekst ‘I will love you forever, my son’ en een fictieve sterfdatum, de dag waarop hij voor de laatste keer contact had met de jongen, moeten worden weggehaald. Van D. moet de rechtbank binnen zes maanden een medische verklaring voorleggen waaruit blijkt dat de afbeeldingen van zijn lichaam zijn verwijderd.
Het inmiddels 18-jarige slachtoffer op de tatoeage is van zijn twaalfde tot zijn veertiende twee jaar lang door Van D. misbruikt. De afbeelding werd aangebracht toen het slachtoffer twaalf jaar oud was. De jongen, die overigens geen zoon is van de verdachte, had via zijn advocaat geëist dat de tatoeage zou worden verwijderd. Er zou sprake zijn van aantasting van het portretrecht en inbreuk worden gemaakt op de persoonlijke integriteit van het slachtoffer.
Van D. heeft bekend zich de afgelopen jaren op gruwelijke wijze vergrepen te hebben aan een groot aantal minderjarige jongetjes. Bij zijn aanhouding, afgelopen zomer, is in zijn woning een grote hoeveelheid pornografisch materiaal gevonden, waaronder veel foto's van de slachtoffertjes. De man is al eerder veroordeeld wegens pedofilie maar is daarna doorgegaan met zijn activiteiten.
Een aantal kinderen is behalve seksueel misbruikt ook ernstig mishandeld. De verdachte zou ze geschopt en geslagen hebben. Eén van de slachtoffers kreeg kokend water over zijn geslachtsdeel uitgegoten. De nu 11-jarige jongen is onlangs in een psychose geraakt en in een psychiatrische instelling opgenomen.