nieuws

31 okt 2009, 10:10

Verdachte oplichting vakantiehuizen Spanje zit nu vast in Groningen

De 41-jarige Groninger die ervan wordt verdacht enkele honderden mensen te hebben opgelicht door de verhuur van niet bestaande of reeds verhuurde vakantiewoningen in Spanje, is in Nederland. Hij heeft medewerking verleend aan een snelle uitleveringsprocedure en kwam woensdagavond laat op Schiphol aan. Daar werd hij direct aangehouden door de KMAR en hij is diezelfde avond nog naar Groningen overgebracht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bewaring


De man is door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Dit houdt in dat hij nog in ieder geval 14 dagen vast zit. Het onderzoek naar de zaak wordt voortgezet. Uiteraard zal een onderdeel hiervan bestaan uit het horen van de verdachte. De rechter van de raadkamer zal op woensdag 11 november een beslissing nemen over de verlenging van de voorlopige hechtenis van de man.

Villaspanjehuren.nl


De eigenaar van de website villaspanjehuren.nl werd op 15 oktober jl. in Alicante (Spanje) aangehouden. De man wordt ervan verdacht in juni en juli honderden mensen via internet vakantiehuisjes in Spanje te hebben verhuurd die niet bestaan of al in gebruik waren. Sommige mensen kwamen daar pas bij aankomst in Spanje achter. Het geld was overgemaakt naar een bedrijf in Groningen. In totaal is er ruim 500 keer aangifte gedaan van oplichting, waarvan er 130 uit België kwamen.