nieuws

12 feb 2002, 00:12

Verdachte Groningse prostitutiemoorden komt volgende week voor

De 60-jarige Willem van E. uit Harkstede verschijnt volgende week donderdag voor het eerst voor de Groningse rechtbank. De man wordt verdacht van de moorden op de Groninger straatprostituees Michele Fatol, Annelies Reinders en Sasja Schenker.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Van E. werd op 12 november aangehouden en bekende de drie moorden vrijwel direct. Hij bracht de meisjes door wurging om het leven.
De zitting van donderdag is het officiƫle begin van de strafzaak, die dan niet inhoudelijk wordt behandeld. De officier van justitie zal om aanhouding vragen omdat het onderzoek nog niet is afgerond. Zo moet Van E. nog zes weken ter observatie worden opgenomen in het Pieter Baan Centrum in Utrecht. Daar wordt een psychiatrisch rapport over hem opgemaakt. De rechter zal vrijwel zeker aan dit verzoek tot aanhouding voldoen.
Dat de strafzaak volgende week begint, heeft te maken met de wettelijk juridische termijnen: iemand moet binnen 110 dagen na aanhouding ter zitting verschijnen. De verwachting is dat de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen Van E. in de zomer begint.