nieuws

20 mei 2010, 18:06

Verdachte branden Veendam weer op vrije voeten

De politie heeft een 22-jarige man uit Wildervank op vrije voeten gesteld, die sinds dinsdag vastzat op verdenking van betrokkenheid bij de brand in de Veendamse discotheek Rumors op 21 december 2009. Dat maakte de politie donderdag bekend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie bracht de man ook in verband met een brand in een chemisch toilet in zijn woonplaats. Volgens het Openbaar Ministerie zijn er echter onvoldoende redenen om de man langer vast te houden. Een woordvoerder van de politie liet weten dat de man wel verdachte blijft in beide zaken.

De politie is bezig met een groot onderzoek naar diverse branden in Veendam. In maart werd wederom brand gesticht in de discotheek. Daarom is ook gekeken naar de beveiligingsbeelden van het pand tijdens de brand die daar eind 2009 plaatsvond. De politie plaatste de beelden met daarop een verdachte persoon op YouTube. Tips wezen in de richting van de man die afgelopen week heeft vastgezeten.

In de Oost-Groningse gemeente vonden in maart meerdere brandstichtingen plaats die tot veel onrust leidden. Bij de bestrijding van een grote brand in het centrum van Veendam op 8 maart kwam een brandweerman om het leven. Later brandden onder andere ook een caravan, auto's en een schuurtje af.