nieuws

22 apr 2010, 10:10

Verdachte Veendam-branden mogelijk op nieuw filmpje

De Groningse politie heeft opnieuw een filmpje on-line gezet van een persoon die mogelijk de verdachte is van de branden in Veendam. Dat heeft een woordvoerder van de politie tegenover de GIC bevestigd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie heeft vanmorgen een nieuw filmpje geplaatst met beelden van een mogelijke verdachte van brandstichting in Veendam. Op het filmpje zijn beelden te zien van een mogelijke verdachte van een brand die in december ontstond. Dat maakte de Groningse politie donderdag bekend. Veendam wordt al lange tijd geteisterd door branden, en hoewel de politie alle zeilen bijzet om de dader of daders te pakken, is dit tot nu toe nog niet gelukt.

Op het filmpje is een man te zien die in de nacht van 20 op 21 december bij discotheek Rumors in het centrum een steeg in duikt, en er enige tijd later weer uit komt. De volgende dag werd ontdekt dat er brand was geweest bij de deur van de discotheek.

De politie brengt de beelden nu pas naar buiten omdat eerst intern onderzocht moest worden of er een mogelijk verband zou zijn met de branden die Veendam teisteren sinds de nacht van 7 op 8 maart, waarbij een brandweerman om het leven kwam. Die nacht werd er ook brand gesticht bij dezelfde discotheek. Uit het politieonderzoek is echter niet duidelijk geworden of er een verband is met de andere branden, en nu hoopt de politie dat kijkers van het filmpje met de gouden tip zullen komen.

Eerder plaatste de politie ook al beelden op Youtube van een mogelijke verdachte die een bewakingscamera in het centrum van Veendam maakte in de nacht van 7 op 8 maart. Of deze persoon dezelfde is als die op de beelden die in de nacht van 20 op 21 december zijn gemaakt, is niet duidelijk.