nieuws

18 mei 2010, 15:03

Verdachte Veendam aangehouden: Filmpje op You Tube leidt tot aanhouding 22-jarige

De politie heeft dinsdagmorgen een 22-jarige inwoner van Wildervank aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de brand bij discotheek Rumors op 21 december 2009 in Veendam. De politie onderzoekt ook of hij in verband kan worden gebracht met de branden die in maart en april hebben plaatsgevonden in Veendam. Maar daarover is vooralsnog geen duidelijkheid, aldus dinsdagmorgen een woordvoerder van de regiopolitie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie is sinds half maart bezig met een groot onderzoek naar diverse branden in Veendam. Omdat een brand in maart werd gesticht bij de discotheek is ook gekeken naar de brand die eind 2009 plaatsvond. Een bewakingsbeeld van een verdachte persoon in de nacht waarop de brand werd gesticht, werd in april geplaatst op www.youtube.nl/politiegrn. Naar aanleiding van het beeld ontving de politie informatie die wees in de richting van de verdachte. Het filmpje is ruim 48.000 keer bekeken.

In de Oost-Groningse gemeente vonden in maart meerdere brandstichtingen plaats die tot veel onrust leidden. Bij de bestrijding van een grote brand in het centrum van Veendam op 8 maart kwam een brandweerman om het leven. Later brandden onder andere ook een caravan, auto’s en een schuurtje af.