nieuws

20 mrt 2018, 16:04

Vegter’s Rolletjes gered

Vegter’s Rolletjes gered

Koekjesfabrikant Vegter uit Hoogezand wordt overgenomen door twee bedrijven. Matzesfabrikant Hollandia neemt de ‘rolletjes-tak’ over. De productie ervan blijft in Hoogezand, maar zeker 19 van de 24 personeelsleden van Vegter komen op straat te staan. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Curator Pieter Lettinga bevestigde dinsdagmiddag dat Vegter wordt opgesplitst en wordt overgenomen door Hollandia uit Enschede en koekjesfabriek Dicarcono uit het Spaanse Alicante. Hollandia richt zich op de rolletjes en kniepertjes, terwijl  de Spanjaarden de wafel- en chocoladelijn overneemt. Vegter maakte ook andere koekjes, omdat de rolletjes alleen in een bepaalde periode werden verkocht.

Hollandia en Vegter kenden elkaar goed, omdat de fabrikant van Matzes een deel van de verkoop van het bedrijf uit Hoogezand deed. Nu nemen ze de productie van de Rolletjes over. Daarvoor is minder personeel nodig. Hollandia neemt vijf personeelsleden over van Vegter.

De kans bestaat volgens de curator wel dat het aantal personeelsleden op termijn weer groeit. “Ze beginnen voorzichtig”, zegt Lettinga. “De productie van de rolletjes wordt in april weer rustig opgestart. Er zal op een gegeven moment meer personeel nodig zijn, maar dat gebeurt met uitzendkrachten. Op termijn moet blijken voor hoeveel vast personeel er plek is.”

Er hadden zich bij de curator meer dan twintig overnamekandidaten gemeld. De kans op een doorstart was dus groot.