nieuws

12 okt 2013, 11:11

Veertienjarig ventje schopt agent tegen het hoofd

De Groningse politie heeft vrijdagmiddag twee agressieve ventjes van 12 en 14 jaar oud aangehouden. Het 12-jarige mannetje werd opgepakt omdat hij twee agenten beledigde en met de dood bedreigde. Terwijl het jongetje tekeer ging, schopte een 14-jarige ventje, dat zich samen met een paar andere jongens met het gebeuren bemoeide, een van de agent tegen het hoofd en verzette zich vervolgens hevig tegen zijn arrestatie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gedonder begon toen het twaalfjarige mannetje  vanaf het dak van het informatiecentrum op de Grote Markt naar passerende agenten wenkte. Toen de politiemensen hem wilden aanspreken, reageerde hij opgefokt. Hij weigerde naar beneden te komen en uitte doodsbedreigingen aan het adres van de agenten.

Terwijl de dienders probeerden de jongen naar beneden te krijgen, kwam een groepje andere jongens aangerend die zich met het hele gebeuren begon te bemoeien. Een 14-jarig ventje schopte hierbij zelfs een van de agenten tegen het hoofd. Ondertussen bleef de twaalfjarige doodsbedreigingen schreeuwen. Beide jongetjes zijn uiteindelijk aangehouden en in de cel gezet voor verhoor.