nieuws

10 feb 2010, 10:10

Veertien jongeren opgepakt na vijf overvallen

Met de aanhouding van veertien verdachten (in de leeftijd van 17 tot 24 jaar uit onder meer Hoogezand) heeft de recherche van Hoogezand vijf overvallen en een tiental inbraken opgelost.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op zaterdag 3 oktober vorig jaar werd een gewelddadige overval gepleegd op twee medewerkers van een winkel in Hoogezand. Een medewerker werd met een honkbalknuppel geslagen en de ander werd met een mes bedreigd. De buit was de dagopbrengst van de winkel. Vlak na de overval hield de politie al een verdachte aan. Niet veel later volgde een tweede aanhouding.

 

In het onderzoek dat volgde werden nog eens vijf overvallen opgelost. Een van de verdachten bekende namelijk dat hij met anderen nog meer misdrijven had gepleegd. Hierbij betrof het onder meer een overval op een benzinepomp aan de Industrieweg in Hoogezand, een overval op een caféhouder in de Narcissenstraat in Sappemeer en twee berovingen waarbij van twee slachtoffers een GSM en een portemonnee werden buitgemaakt.

Naast de overvallen werden door de daders (in wisselende samenstelling) een tiental inbraken in woningen, winkels en andere bedrijven gepleegd.

De daders schuwden geweld niet. Het motief was geldelijk gewin, onder meer om schulden af te kunnen betalen en in levensonderhoud te kunnen voorzien. Vijf van hen zitten in gevangenhouding. Het dossier wordt naar het openbaar ministerie gestuurd voor verdere behandeling.