nieuws

28 mei 2008, 10:10

Veertien Groningse jongens aangehouden na mishandelingen

De politie heeft met de aanhouding van veertien jongens in de leeftijd van 12 tot 16 jaar, allen uit Groningen, de openlijke geweldpleging en mishandeling van drie jongens opgelost.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De slachtoffers, jongens van 13 tot 16 jaar, werden op 29 februari in elkaar geslagen in het Orionpark aan de Grote Beerstraat in Groningen.
Na het incident startte de politie op basis van drie aangiften een uitgebreid onderzoek. Daarin kwam naar voren dat de grotere groep jongens de confrontatie had gezocht met de andere kleinere groep jongens. De slachtoffers werden geslagen, zowel met de blote hand als met stokken en staven. Eén van de jongens raakte hierbij behoorlijke gewond. Zo dit slachtoffer gekneusde ribben en een pijnlijke schouder op. Ook moest hij bloed op hoesten. Alle jongens hebben hun aandeel in de mishandeling gehad, waarbij vier jongens het initiatief namen.

Stoerdoenerij
De veertien verdachten zijn verspreid over de maand april druppelsgewijs aangehouden. Allen mochten na verhoor het politiebureau verlaten. Stoerdoenerij, groepsgedrag en afgunst waren de meest gehoorde redenen voor de geweldpleging tegen de drie andere jongens. De slachtoffers en hun ouders waren erg ontdaan en verontwaardigd over het toegepaste geweld. Alle verdachten zijn bekenden van de politie. De jeugdagenten van het politiebureau aan de Diamantlaan hebben het onderzoek naar het incident verricht.